29.04.2020

FRP&MAGIC

Yıl 1999. Hayat çok farklı. İnsanlar çok farklı. Benim hayatımda FRP diye bir şey var. Bir grup aklı başında olduğu şüpheli yaşıtımla gece demeden gündüz demeden bir masanın başına toplanıp; kağıt, kalem, zar filan oturup rol yapma oyunu oynuyoruz. Öyle günlerdi işte.

AD&D meşhurdu. Başka şeyler de oynanırdı ama biz AD&D oynardık. Gecenin bir vakti o masanın üstünü konuyu bilmeyen birisi görse oyun oynadığınıza çok zor inandırırsınız. :D Düşünsenize tütsüler yakılmış. Garip biçimli mumluklarda mumlar yanıyor. Üzerinde yaratık resimleri olan kitaplar, kağıtlar. Gözleri kan çanağı bir grup genç sigara dumanı içinde oturuyor.

Kapalı alanlarda sigara içiliyordu o zaman. Hava soğuksa pencere filan da açılmazdı. Dağılırken kapıyı açınca, insanlardan önce blok halinde duman terkederdi binayı. :)

FRP&Magic dergisi o zaman çıkmıştı işte. Kapağı da şöyleydi:



Derginin tam ortasında "Zalimin Zulmü" ve "Sevenin Allahı" kısmı yer alırdı. İki sayfa iki farklı karakterin (Hilmi, The Minotaur ve Cash) gözünden bir atışma ile birlikte FRP oynayanlar için bazı kavramlar ile ilgili açıklamaları harmanlar keyifle okuturdu kendini.

Çevremde pek oyun oynayan da kalmadı bu günlerde ama güncel böyle bir yayın olsaydı ne güzel olurdu demekten kendimi alamıyorum. Basılması da şart değil bir kaç çılgın bir araya gelse de mavrası bol şöyle bir yayın ile sıkıntımızı dağıtsa azıcık.

Evet durup dururken bu kadar nostalji yeter de artar diye düşünüyorum.

Esen kalın.